Een paar pakken laminaat over? Geen probleem!

De kans is groot dat je na het leggen van je laminaatvloer een aantal planken of pakken laminaat over hebt. Het zou zonde zijn om niks meer met het overgebleven laminaat te doen, je hebt er ten slotte voor betaald. In deze blog lees je vijf leuke ideeën voor je overgebleven laminaat.

1. Vier laminaatplanken zijn al genoeg om een prachtige kapstok in elkaar te zetten. Zeker wanneer het dun laminaat is, is het verstandig om aan de achterkant nog een plank te monteren. De kapstok is in een handomdraai te maken en past natuurlijk perfect bij de vloer.

2. Een laminaatplank is al voldoende om zo een leuke onderzetter voor op de bank te maken. Wanneer je dun laminaat hebt is het weer verstandig een extra plank onder te monteren zodat hij stevig blijft. Zeker laminaat met een voelbare structuur zal leuk staan op de leuning van je bank.

Een 2 in 1

3. Dit idee is een uitbreiding van nr 2. Bij dit ontwerp heb je ongeveer 1 pak laminaat nodig ( 2,5 vierkante meter). Omdat deze op de grond staat zal deze een stuk stabieler zijn dan nr 2. Je kan zelf bepalen of je hem openlaat of je er lades in plaatst. Ook kan hij (zoals te zien in de foto) geverfd of gelakt worden.

4. Ook op de muur ziet laminaat er prachtig uit. Het zorgt voor een erg natuurlijke uitstraling. Wanneer je meerdere pakken over hebt is dit een erg leuk idee. En anders kan je er altijd nog een paar pakken bij halen. Zelfs een klein gedeelte van de muur met laminaat voorzien geeft een prachtig effect. Dit kan met aqua laminaat ook in vochtige ruimtes zoals in de badkamer.

5. Zoals bij idee nr. 4 gemeld, hoeft de hele muur niet belegd te worden met laminaat. Ook een gedeelte van de muur kan leuk uitpakken. Je kan je creativiteit de vrije loop laten waardoor je het voor vele gevallen kan gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *